Federalmed Egészségközpont

Tangentor - Víz alatti sugármasszázs

A Felfrissülés Új Dimenziója

A víz alatti sugármasszázs, vagy más néven érintőleges célzott irányú áramlás, egy különleges technika, amely a tangentor készülék segítségével, speciális körülmények között nyújt pihentető és gyógyító masszázst. A tangentor technológia lehetővé teszi a gyógyvízben fekvő betegek számára a maximális relaxációt és a fokozott egészségügyi előnyöket.

Kezelés bemutatása

Hogyan Működik?

A víz alatti sugármasszázst egy tangentor nevű eszköz segítségével végzik, amely az érintőleges célzott áramlás technikájával működik. Ebben a terápiában az orvosi kádból kivett vizet egy előírásnakoknak megfelelően beállított nyomáson vezetik vissza a beteg kezelés igénylő testtájékára. A páciens 35°C-os vízzel telt kádban helyezkedik el a célzott kezeléshez legoptimálisabb pozícióban. A tangentor kezelések során általában 0,7-2,0 bar közötti nyomás alkalmazásával érhető el az ideális hatásfok.A kezelés során a vízsugár távolságát a bőrtől fokozatosan csökkentik, kezdetben 20-30 cm-ről indulva, egészen 10 cm-ig közelítve ezzel a fokozatosság elvét követve.

A kezelés ideje 20 perc.

A víz alatti sugármasszázs pozitív hatásai:

Egészségügyi előnyök középpontban

A tangentor kezelés finoman rezgésbe hozza a testet, serkenti a vér- és nyirokkeringést, és javítja az anyagcserét. Ez kiváló az immunrendszer erősítéséhez és a test méregtelenítéséhez.

A masszázs hatékonyan oldja fel az izomgörcsöket és -feszültségeket, amelyek a stressz és a fizikai megterhelés eredményeként alakulnak ki.

A vízsugár stimulálja a bőr felszínét, ami hozzájárul a sejtek megújulásához, és javítja a bőr textúráját.

Az eljárás segíthet a krónikus fájdalmak, mint például az ízületi fájdalom és az izomfeszültség enyhítésében.

Személyre szabott kezelés

Minden kezelést az Ön egyedi igényeihez igazítunk. A tangentor készülék precíz beállításaival a terápia során a vízsugár intenzitását és nyomását a páciens kényelme és egészségügyi állapota szerint állítjuk be.

Tudományosan bizonyított

A víz alatti sugármasszázs egészségügyi előnyeit számos kutatás támasztja alá. A kezelés elősegíti a helyi vérkeringést, javítja a nyirokelvezetést, és hozzájárul az izmok regenerálódásához.

Befektetés az egészségébe

A víz alatti sugármasszázs nem csak egy egyszerű wellness élmény; valódi befektetés az egészségébe. Fokozza az általános jólétet, csökkenti a stresszt és javítja a test működését.