Elektroterápia

Elektromos kezelések kontraindikációi

használatot kizáró tényezők

TENS

Transzkután Elektromos Idegstimuláció
A fájdalomcsillapítás új korszaka: Hatékony, gyógyszermentes, egészséges.

A TENS-kezelés egy elektroterápiás módszer. A bőrön keresztüli, elektromos impulzusok segítségével, elektromos fájdalomcsillapítást végzünk, amellyel aktiváljuk a szervezet saját fájdalomcsillapító mechanizmusát.

Elsősorban krónikus, de némely akut fájdalom csökkentésére is alkalmas. A kezelési módszer csak elektromos ingereket kibocsátva fejti ki hatását, így gyógyszermentes fájdalomcsillapítást tesz lehetővé, mellékhatások nélkül.

Interferencia kezelés

Ide Jöhetne valami figyelem felhívó szöveg, mint feljebb a tensnél

Az interferencia kezelés a gerinc, és a nagyízületek kopásos megbetegedése esetén, illetve gyulladásos reumatológiai kórképek kezelésére szolgál.  

Az interferencia kezelés a fájdalomcsillapítás mellett eredményesen alkalmazható továbbá mozgásszervi panaszoknál, a keringés javítására, az izmok stimulálására és azok ellazítására, de értágításra, valamint sportsérülések kapcsán szintén hatékony megoldásokkal tud szolgálni. 

Egy fajta középfrekvenciás kezelés, amely a bőr ellenállását csökkenti, a mélyebben fekvő szövetekre van hatással ezért a mélyebben fekvő izmok is ingerelhetők vele.

A magas frekvencia miatt kevésbé ingerli a bőrben lévő érző receptorokat, a felületes szövetekben nem hat, ezért nem okoz kellemetlen érzést, nem égeti meg a bőrt. A betegek jóval nagyobb intenzitást bírnak, mint a kis frekvenciás áramoknál, így nagyobb dózist is kaphatnak.

Hatásmechanizmusa két egymással keresztezett, középfrekvenciás áramkörön alapul, melyeket egymásra merőlegesen visszük a testbe, ennek eredményeként létrejön az interferencia, lebegő áram.

Az elektroterápiás kezelések során az áram erősségét – a beteg visszajelzése alapján – az asszisztens állítja be.

Iontoforézis

Ide Jöhetne valami figyelem felhívó szöveg, mint feljebb a tensnél

Az iontoforézis egy nem invazív kezelési módszer, amellyel elektromos áram segítségével juttathatunk be gyógyszereket a bőr mélyebb rétegeibe. 

A kezelés során két elektródát helyezünk a kezelendő területre, amelyek között gyenge elektromos áramot vezetünk át. Ez az áram segít az aktív anyagok bőrön keresztüli bevitelében, hatékonyan kezelve a problémás területeket. A folyamat biztonságos, fájdalommentes és kényelmes.

Diadinamikus kezelés

Ide Jöhetne valami figyelem felhívó szöveg, mint feljebb a tensnél

Ez a módszer különböző frekvenciájú áramokat használ a fájdalom csillapítására és a gyulladás csökkentésére, különösen az izmokban és ízületekben.
A diadinamikus áram enyhítheti a fájdalmat, lazíthatja vagy stimulálhatja az izmokat, javíthatja a végtagok vérkeringését

Indikációk:

A diadinamikus kezelés a galvánáram és impulzusáram kombinációja, amelynek hatása a frekvenciától függően változhat gátló vagy stimuláló irányba.

Kontraindikációk a fent felsoroltakon kívül:

Ultrahang terápia

Ide Jöhetne valami figyelem felhívó szöveg, mint feljebb a tensnél

Az ultrahang egy finom, mégis hatékony kezelési forma, ami mikromasszázs elvén működik. Ennek során a kezelt területek a mechanikus rezgéseket hővé alakítják, ami lazítja a szöveteket, tágítja az ereket és fokozza a vérkeringést, ezzel csökkentve a gyulladást. Ez az eljárás serkenti a test természetes gyógyulási folyamatait.

Az ultrahangnak számos kedvező kémiai és biológiai hatása van:

A szonoforézis technikával gyulladáscsökkentő szerek (pl. Flector, Fastum Gel, Diclac Dolo) közvetlenül a kezelt területre juttathatók. Az ultrahang fokozza a bőr áteresztő képességét, így könnyen bejuttatják a hatóanyagot a bőrbe.

Kontraindikációk a fent felsoroltakon kívül: